[b]Picasa 2.0 [Son version]
Tanıtım:
Benzer profesyonel uygulamaların sunduğu özellikleri içermesine karşın ücretsiz olarak kullanıma sunulan Picasa, çeşitli yazılım siteleri tarafından ödüle layık görülmüş bir program. Eskiden ücretli olarak sunulan fakat Google arama motorunun desteği ile tüm kullanıcılara açık olarak sunulan bu mükemmel uygulamayla arşivinizdeki fotoğrafları tarih sırasına göre dizebilir, üzerinde rötuş yapabilir, fotoğraf makinenizdeki imajları bilgisayarınıza aktarabilir ve basılmış fotoğrafları tarayıcı yardımıyla dijital olarak saklayabilirsiniz. Güzel görünümlü ve kolay kullanımlı arayüzü sayesinde yapılan her işlemi zevkli hale getiren Picasa'nın en az ücretli rakibi Adobe PhotoShop CS kadar başarılı olduğunu belirtmem gerekiyor.
Uygulama ilk çalıştırıldığında diskinizdeki imaj dosyalarını otomatik olarak tarayarak tarih ve klasör sırasına diziyor, oluşturulan sıralama kategorilerine sol taraftaki düğmeler yardımıyla ulaşmak mümkün. Dosya tarama işlemi tamamlandıktan sonra imajlara not vererek slayt gösterisi yaparken ilgili imajların ilk sıralarda gösterilmesi sağlanabiliyor. İmajlara etiket eklemek, kontrast-parlaklık ayarı yapmak, çeşitli filtreler uygulamak, istenilen açıyı kullanarak çevirmek, kırmızı göz gidermek, yakınlaştırmak, kenarlarını kesmek, büyütmek ve küçültmek uygulamanın diğer özellikleri arasında yer alıyor.
Picasa JPG, Raw, Tiff, Bmp, Gif, Psd, Png, Avi, Mpg, Asf, Wmv, Mov gibi tüm popüler grafik ve video dosyalarını gösterebiliyor.
---------------------------------------------------------------------
Ad-Aware SE Personal Edition [En son Çıkan 2006-Şubat]
İşletim Sistemi: Windows 98/Me/NT/2000/XP
Lisans: Ücretsiz
Dosya Boyutu: 2.72MB
Tanıtım:
Ad-Aware Standart Sürümü dalında ödül kazanmış, ücretsiz (kişisel kullanım için), çoklu zararlı içerik (Trojan vb.. zararlı progr*****lar) bulma ve silme özellikli, zengin yardım içeriğine ve ürün desteğine sahip bir Ad/Spyware Engelleyicisidir.
Bu program ile sistem hafızanızı, kaydınızı, sabit, çıkartılabilir ve optik sürücülerinizi tüm bu zararlı programlara ve reklamlara karşı taratabilir ve üstün tarama özellikleri ile sorunsuz ve güvenli bir sisteme sahip olabilirsiniz.
İnternet ve Ağ ortamındaki güvenliğinizi Ad-Aware programına bırakın. Yeni gelişmiş özellikleri ile işini en iyi biçimde yapacağına emin olabilirsiniz.
Programın Bu yeni ve tamamen ücretsiz (Sadece Ad-watch çevrimiçi tarama seçeneğini kullanabilmek için kayıt olmanız gerekiyor) kişisel kullanıcı sürümündeki yeni eklenen özelliklere bir gözatacak olursak:
* Yeni Şifreli Ayarları ile 3.Parti yazılımların kaldırma işlemlerine karşı tam koruma (Bazı programlar Ad-Aware programını bilgisayarınıza yüklendiklerinde otomatik olarak kaldırabiliyorlardı)
* Tarama Motoru Geliştirmeleri (DLL dosyaları ve hafıza üzerinde de yeni CSI Motoru ile üstün tarama)
* Genişletilmiş Kayıt Taraması (Çoklu Kullanıcı Kayıtları taraması, Olası trojanlara karşı da tarama, Oldukça hızlandırılmış uygulama)
* Genişletilmiş Sürücü Taraması (NTFS sistemleri taraması, CAB dosyaları taraması, Daha küçük referans dosyaları ve hızlandırılmış uygulama)
* Kullanıcı Ara Birimi Yenilikleri (Özel Temalar Desteği, Daha Çok Özelleştirilebilir Eklenti Desteği, Çevrimiçi TAC veritabanına erişim)
* Çok Sayıda Yeni Küçük Ayar Desteği (Tweak Ayarlarındaki birçok yeni özellik)
* Kayıt Dosyası Yenilikleri (Daha fazla detay ve referans dosyası içeriği gösterilmesi)
Ad-Aware 1.07 sürümü ile gelen yenilikleri ise:
# %30 arttırılmış tarama
# Gelişmiş CSI taraması
# Yenilenmiş arabirim
# Tarama esnasında yaşanan takılmaların giderilmesi
# TAC güncellemeleri ve hata düzeltmeleri
# Genişletilmiş kategori listesi
# Birçok eski sürümdeki hata giderilmesi ve hızlandırıcı ek ayarlar
DivxPlay Bundle [Zamanın en Yeni Divx Player 'ı]
Bundle DVD/DivXPlayer bir DVD and DivX oynatıcıdır. DirectX teknolojisini ve birçok görüntü formatını destekler.
Ve şuanda divx player'lar içinde pcnet - pctech gibi dergilerde 1. sırada..
iMesh 6.0 [Son Version >>>Müzik-Film-Oyun herşeyi burdan bulabilirsiniz..]
Tanıtım:
Peer-to-peer sistemini kullanan dünyaca ünlü dosya paylaşım programı olan iMesh'in en son sürümü. iMesh sayesinde diğer iMesh kullanıcıları ile dosyalarınızı paylaşabilirsiniz. Döküman, video, MP3, imaj gibi her türlü dosya paylaşımı yapılabiliyor. Ayrıca arama çubuğundan paylaşılacak dosyaları arayabiliyorsunuz.
Program yüklendiğinde Gator, Cydoor, New.net gibi reklam dosyalarını beraberinden getiriyor.
Programın özellikleri:
. Geliştirilmiş arama
. Çoklu dil desteği
. Çoklu kullanıcılardan dosya innDirebilme
. Paylaşılan dosyalara gözatabilme
. Dosyaları innDirirken görebilme için geliştirilmiş medya oynatıcısı
. Gelişmiş medya filtrelemesi ile virüs ve zararlı içerikleri engelleme
. Sohbet desteği
. Kolay ve geliştirilmiş kullanıcı arabirimi
. Bant genişliği kontrolü
. Yeni UDP aktarım teknolojisi
. Daha hızlı arama(1-2 saniyede)
. Tam encrypte.
. Anlık bağlantı.
Editör Notu: Programın bu 6 sürümü hiçbir ad/spy içermemektedir. Ayrıca yorumlardan anladığım kadarı ile eski sürümü daha çok beğenilmiş, ancak programın esas sorunlu sürümü 5 idi. Birkaç arkadaşımız da light sürümünden bahsetmişler. O sürümünü de bir hata ile çok da denemeden sitemize eklemiştim, ancak daha sonra kendi sistemimi yeniden kurmak zorunda olduğum için sitemizden de kaldırdım. Zaten Light sürümü sistemleri bozduğu için sitesinden de kaldırılmıştı uzun bir süre önce.
iMesh 6 ile yaptığım denemelerde ise hızının da yorum yapan arkadaşlarımın aksine eskisinden çok da yavaş olmadığını gördüm. Ancak paylaşım programlarının ortak bir sorunları var. Zannedersem yorum yapıp eski sürümünün daha iyi olduğunu savunan arkadaşlarım da aynı hataya düşmüşler. 56k ile alabileceğiniz maksimum dosya hızı 5.5kb idir ki programın eski sürümü yayında iken çoğumuzun hattı sadece çevirmeli bağlantı idi. Son 2 senede evlerimize giren ADSL hatlarımız ile zaten pratikte hemen hemen hiçbir paylaşım programından %100 innDirme yapamıyoruz. Biz, örneğin 256k ile 25kb alabilirken (download) karşımızda bize o dosyayı gönderen bilgisayarın gönderme (upload) hızı çoğu durumda 6-10kb'tı geçemeyecektir. Bu bağlamda paylaşım programlarından tam verim alabilmenin tek yolu eski sürümlerini innDirmek değil, bizim de paylaşıma ortak olmamız ve bu tarz programların internete erişimlerini güvenliğimizden ödün vererek ve port atayarak açmamızdır. Böylece %100 olmasa bile yüksek br innDirme oranında çekim yapabileceğiz.
Programın tek sorunu gerçekten de aşırı derecede kaynak tüketimine neden olması ve arama hızı çok iyi olmasına rağmen program kodlarında çalışırken son derece hantal gözükmesi. Eski sürümde de bulunan diğer görsel bilgiler, innDirme bit oranı, ek hız bilgisi gibi ayrıntı bilgileri ise varsayılan olarak kapalı geliyor. Bunları programın ayarlar kısmından tekrar aktif hale getirebiliyoruz. Ancak bu ayarlara hiç dokunmamanızı öneririm zira gerçekten de aşırı bir sistem ihtiyacı isteyen uygulama, bu ek görsellikler de işin içine girince başka birşey çalıştırmanıza imkan tanımayabilir. Yine de asıl amaçları zaten bizde olmayanı bulabilmek olan bu tarz paylaşım uygulamalarını heleki içlerinde zararlı yazılım bulunmadan edinebilmek iyidir diye düşünüyorum.
Tanıtım:
Peer-to-peer sistemini kullanan dünyaca ünlü dosya paylaşım programı olan iMesh'in en son sürümü. iMesh sayesinde diğer iMesh kullanıcıları ile dosyalarınızı paylaşabilirsiniz. Döküman, video, MP3, imaj gibi her türlü dosya paylaşımı yapılabiliyor. Ayrıca arama çubuğundan paylaşılacak dosyaları arayabiliyorsunuz.
Program yüklendiğinde Gator, Cydoor, New.net gibi reklam dosyalarını beraberinden getiriyor.
Programın özellikleri:
. Geliştirilmiş arama
. Çoklu dil desteği
. Çoklu kullanıcılardan dosya innDirebilme
. Paylaşılan dosyalara gözatabilme
. Dosyaları innDirirken görebilme için geliştirilmiş medya oynatıcısı
. Gelişmiş medya filtrelemesi ile virüs ve zararlı içerikleri engelleme
. Sohbet desteği
. Kolay ve geliştirilmiş kullanıcı arabirimi
. Bant genişliği kontrolü
. Yeni UDP aktarım teknolojisi
. Daha hızlı arama(1-2 saniyede)
. Tam encrypte.
. Anlık bağlantı.
Editör Notu: Programın bu 6 sürümü hiçbir ad/spy içermemektedir. Ayrıca yorumlardan anladığım kadarı ile eski sürümü daha çok beğenilmiş, ancak programın esas sorunlu sürümü 5 idi. Birkaç arkadaşımız da light sürümünden bahsetmişler. O sürümünü de bir hata ile çok da denemeden sitemize eklemiştim, ancak daha sonra kendi sistemimi yeniden kurmak zorunda olduğum için sitemizden de kaldırdım. Zaten Light sürümü sistemleri bozduğu için sitesinden de kaldırılmıştı uzun bir süre önce.
iMesh 6 ile yaptığım denemelerde ise hızının da yorum yapan arkadaşlarımın aksine eskisinden çok da yavaş olmadığını gördüm. Ancak paylaşım programlarının ortak bir sorunları var. Zannedersem yorum yapıp eski sürümünün daha iyi olduğunu savunan arkadaşlarım da aynı hataya düşmüşler. 56k ile alabileceğiniz maksimum dosya hızı 5.5kb idir ki programın eski sürümü yayında iken çoğumuzun hattı sadece çevirmeli bağlantı idi. Son 2 senede evlerimize giren ADSL hatlarımız ile zaten pratikte hemen hemen hiçbir paylaşım programından %100 innDirme yapamıyoruz. Biz, örneğin 256k ile 25kb alabilirken (download) karşımızda bize o dosyayı gönderen bilgisayarın gönderme (upload) hızı çoğu durumda 6-10kb'tı geçemeyecektir. Bu bağlamda paylaşım programlarından tam verim alabilmenin tek yolu eski sürümlerini innDirmek değil, bizim de paylaşıma ortak olmamız ve bu tarz programların internete erişimlerini güvenliğimizden ödün vererek ve port atayarak açmamızdır. Böylece %100 olmasa bile yüksek br innDirme oranında çekim yapabileceğiz.
Programın tek sorunu gerçekten de aşırı derecede kaynak tüketimine neden olması ve arama hızı çok iyi olmasına rağmen program kodlarında çalışırken son derece hantal gözükmesi. Eski sürümde de bulunan diğer görsel bilgiler, innDirme bit oranı, ek hız bilgisi gibi ayrıntı bilgileri ise varsayılan olarak kapalı geliyor. Bunları programın ayarlar kısmından tekrar aktif hale getirebiliyoruz. Ancak bu ayarlara hiç dokunmamanızı öneririm zira gerçekten de aşırı bir sistem ihtiyacı isteyen uygulama, bu ek görsellikler de işin içine girince başka birşey çalıştırmanıza imkan tanımayabilir. Yine de asıl amaçları zaten bizde olmayanı bulabilmek olan bu tarz paylaşım uygulamalarını heleki içlerinde zararlı yazılım bulunmadan edinebilmek iyidir diye düşünüyorum.
LimeWire [iMesh 'in rakiplerinden biri..]
Tanıtım:
Bugüne kadar aşağı yukarı bütün dosya paylaşım programlarını denedim. Bana bir liste yap deseler, bu program nerede olur bilemem ama eğer aradığınız MP3 ise bu programın üstüne tanımıyorum!!! LimeWire yapısı itibari ile bilgisayarın kaynaklarını çok kullanmayan, bilgisayarı yormayan sadece işini yapan, Kazaa gibi bilgisayarınızı bir çöplüğe çevirmeyen, gerçekten de mükemmel bir program. Bu kadar şey söyledim, emin olun hepsini denedikten sonra kararımı verdim. Bir arkadaşımın vasıtasıyla tanıştım bu programla ve emin olun, bütün alışkanlıklarımı değiştirmemi sağladı. eDonkey, eMule, Ares, Dc++, Kazaa, iMesh ve daha ismini belki de hiç duymadığınız bir sürü dosya paylaşım programı arasında iddia ediyorum ki, MP3 konusundaki en başarılı program LimeWire.
Güzel özelliklerini sıralamak gerekirse:
# Gerçekten çok iyi bir hızda dosya innDirimi yapıyor.
# Aynı anda çoklu arama yapıyorsunuz.
# Bozuk dosyaları belirleyip dosyanın tamamı gelmeden sizi uyarıyor, böylece gereksiz zaman kaybı engelleniyor.
# innDirdiğiniz medya ne olursa olsun, önizleme yapabiliyorsunuz.
# Bilgisayarınıza zarar verecek hiçbir şey içermiyor.
# Çok zor bulunabilecek şarkıları bile bulabiliyorsunuz.
# Şarkı bir kişide bile olsa çok iyi bir hızda innDiriyor.
# Toparlamak gerekirse, eğer MP3 aramak sizin için önemliyse, denediğinizde vazgeçemeyeceğiniz bir program olacak. Az kaynakla bile 20 kbps üstünde innDiriyor. Çok kaynaklı olunca varın siz düşünün!
Not : Bu versiyonu ile beraber çok önemli bir özellik eklenmiş bulunuyor. O da yorum özelliği. eMule'den tanıdığımız bu özellik dosya hakkındaki düşüncelerinizi diğer kullanıcılarla paylaşmanızı sağlıyor. Böylece bir dosya sahte ise (fake) bunu diğer kullanıcılarla paylaşabilir ve onlara bu dosyayı innDirmemelerini söyleyebilirsiniz.
Microsoft AntiSpyware[En yeni çıkanı adı artık windows defender oldu !!!]
Microsoft AntiSpyware programı (Artık Microsoft Windows Defender oldu), deneme aşamasında olan, bilgisayarınızdaki spyware progr*****ları başta olmak üzere kötü amaçlı yazılımlara karşı gerçek zamanlı koruma sağlayan ve bu konuda en çok saldırıya uğrayan şirket olan Microsoft'un yeni denemesi. Deneme, çünkü program deneme aşamasında, Beta sürümü dağıtılmakta. Program sadece bilgisayarınızdaki kötü amaçlı yazılımları silmekle kalmıyor, aynı zamanda gerçek zamanlı koruma da sağlıyor. Saatin yanında sürekli çalışıyor ama siz fark etmiyorsunuz. Sessiz ama güvenli. Sonuçta en çok saldırıya uğrayan en tecrübelidir.
Sadece kötü amaçlı yazılımlara karşı kullanımı mevcut değil. Özel bilgilerinizi de silebilirsiniz. Örneğin; Internet Explorer'ın hafızaya aldığı kullanıcı adınız, şifreniz, otomatik form doldurmaları gibi...
Microsoft Windows Defender, bilgisayarınızın olmazsa olmazı. O olmadan tam anlamıyla güvende sayılmazsınız!
Pc Tools AntiVirus [Tavsiye edilir sağlam program Spydoctor 'un yeni adı !!!]
Daha önceden birçok ödül almış ve alanlarında en önemli programlardan olan Registry Mechanic ve Spyware Doctor programlarından tanıdığımız Pc Tools şimdi antivirüs programıyla karşımızda. PC Tools AntiVirüs programı hızlı güncellemeleri ve OnGuard teknolojisi sayesinde virüslere, solucanlara ve trojanlara karşı koruma sağlıyor. Program profesyonel rakiplerine göre daha hızlı çalışıyor ve sistem kaynaklarını fazla yormuyor.
Programın önemli özellikleri:
* Bilgisayarınızı çalışırken, internette gezinirken ya da oyun oynarken koruyor.
* 115,000'in üzerinde virüs yakalayıp etkisiz hale getiriyor, virüsleri karantinaya alabiliyor ya da silebiliyor.
* OnGuard? teknolojisi bilgisayarınızın gerçek zamanlı olarak korunmasını sağlıyor.
* Otomatik olarak güncelleştirmeleri bulup indirebilir.
Real Player [Video 'ları açabilmek için gerekli format attıktan sonra yüklemeniz önerilir..]
Tanıtım:
Hepimizin bildiği en eski ve kaliteli oynatıcılardan biri... : RealPlayer....Artık RealPlayer sadece internet üzerinden izlenebilen video ve sesleri oynatmak için değil, tüm medya biçimlerini izleyebilmeniz için başlı başına yetecek geniş özellikte bir oynatıcı.
Programın Özellikleri :
# Çevrimiçi Radyo : 3200 civarı genel ve 60 civarı reklamlı radyo istasyonu dinleyebilme
# Gelişmiş Kontroller : 10 bant ekolayzer ve gelişmiş video kontrolleri ile profesyonel kontrol
# Gelişmiş CD Yazma Desteği : 320 kbs'ye kadar hızlı ve sorunsuz Ses CD'leri yazabilme
# Çoklu Medya Desteği : Quicktime, Windows Media, DVD gibi tüm biçimlere tam destek
# Kolay Arabirim : Yeni arayüz ile çok daha kolay erişim ve kullanım
# Yenilikler : Dahili internet tarayıcısı, medya düzenleyici ve arşivleyicisi, oynatma listesi oluşturucusu ve daha fazlası...
Skype Beta 2.0 [Msn 'den daha gelişmiş hem telefon hem yazışma olarak chat]
Tanıtım:
Üreticiden : Skype birkaç dakika içerisinde dünyanın herhangi bir yeriyle telefon görüşmesi yapmanızı sağlayan basit ve ücretsiz bir yazılımdır. Skype, sizleri KaZaA'yla tanıştıran kişiler tarafından yenilikçi P2P teknolojisi kullanılarak, sizi diğer Skype kullanıcılarıyla buluşturmak için yaratılmıştır. Çok yüksek telefon faturaları ödemekten sıkıldıysanız, Skype tam size göre! Skype'ı yüklemek kolay ve hızlıdır. Sadece innDirin ve kayıt olun. Birkaç dakika içinde kulaklığınızı takıp arkadaşlarınızı arayabilirsiniz. Skype mükemmel bir ses kalitesine ve noktadan noktaya yüksek korumalı şifreleme sistemine sahiptir. Hepsinden önemlisi, Skype'ı kullanmak için güvenlik duvarı (firewall) ya da router ayarları yapmanız gerekmemektedir.
Özellikler :
# Başlangıç
Burası ana sayfanız; tüm cevapsız çağrıları, cevapsız sohbetleri, vs. görebilirsiniz. Çevrimiçi kaç arkadaşınız olduğunu ve üyesi olduğunuz servislerin durumunu izleyebilirsiniz.
# Arama
Skype'ta birini aramak için o kişiyi kontakt listenizde bulup büyük yeşil butona tıklayın.
# Konuşma
Çok net olarak diğer kişilerle Skype'ta konuşma- bazı kişiler konuştukları kişilerin sanki yanındaymış gibi olduklarını söylüyorlar! Daha fazla konuşmak istemediğinizde sadece kırmızı butona basın.
# Konferans
Skype'la birebir görüşme dışında daha fazla kişi ile de aynı anda görüşebilirsiniz. Skype'la 4 kişiye kadar konferans görüşme yapabilirsiniz. Konferansa katılanların hepsi ile aynı anda görüşebilirsiniz.
# Normal telefonları arama
Skype'la, bilgisayarı olmayan kişileri de arayabilirsiniz. SkypeOut olarak isimlendirilen bu servisle dünyanın herhangi bir yerindeki bir telefonu çok düşük tarifelerle arayabilirsiniz.
# Dosya transferi
İnternetten innDirdiğiniz güzel resimleri arkadaşınızın da mı görmesini istiyorsunuz ? Skype dosya transferi ile gönderin. Tüm Skype gibi bu da güvenli ve şifreli ve her büyüklükte dosyanın üstesinden geliyor.
# Sohbet (Chat)
Konuşmaya ek olarak mesajlaşabilirsiniz de ve 48 kişiye kadar arkadaşlarınızı mesajlaşmaya davet ederek grup sohbet (chat) yapabilirsiniz. Sohbet (chat) hoşbeş etmek ve partilerinizi organize etmek için idealdir!
Editörden :
MSN Messenger'ın en büyük rakibi : Skype! Muhteşem ses kalitesine sahip olan Skype, MSN Messenger ile kıyasıya bir rekabet içerisinde. Çıktığı günden itibaren yoğun ilgiyle karşılaşan Skype, sesli görüşme yapmanıza olanak tanıyan en iyi program. Ücretsiz konuşmak isteyenler için ideal. Üstelik MSN Messenger'dan çok daha kaliteli sesli görüşme yapmanıza olanak tanıyor. Yenilenmiş sürümündeki web kamerası ile de görüntü alabilmesini göz önüne aldığımızda, kategorisinde lider olan bir yazılım diyebiliriz.
Not : Program Windows 2000 ve XP üzerinde çalışıyor, fakat video özelliğinin çalışması için Windows XP gerekiyor.
Winamp 7 plus Surround edition ile bir arada ![Müzik çalmada 1 numaralı son sürüm olan winamp]
Tanıtım:
Mp3 denince akla gelen, dünyanın en çok kullanılan medya çalıcısı olan Winamp'ın en son sürümü.
Zamanın ihtiyaçlarını karşılamak üzere Winamp, 5.00 sürümünden itibaren sadece ses dosyalarını değil, birçok popüler görüntü dosyasına da destek veriyor. Bu şekilde sadece MP3 dünyasının değil, çoklu ortam dünyasının içinde çok saygın ve sağlam bir yere sahip oluyor.
5.1 sürümü ile gelen yenilikler ise şöyle:
# Yeni: Oynatma listesi karıştırıcı için rastgele numara üretimi
# Düzeltildi: Başlangıç davranışı düzeltildi.
# Düzeltildi: Winamp şimdi 32,768 şarkıdan daha fazlasını karıştırabiliyor
# Düzeltildi: id3v2 etiketindeki güvenlik açığı dzületildi
# Güncellendi: libmp4v2.dll
Winamp 5.09 sürümünün getirdiği önemli yenilikler arasında:
# Hız ile ilgili birçok sorun giderilmiş (Bu yeni sürüm eskilere göre oldukça hızlı)
# Internet/Radyo kısmına eklenen yeni seçenekler
# MP3 bitrate oranı ayarlama sorunu düzeltmesi
# Uzun WMA dosyaları kilitlenmesi sorunu düzeltilmesi
# Ekolayzer düzeltmesi
# MP3 encoding sürümünün LAME v3.96f 'ye güncellenmesi
# WMA 8 codeclerine tam destek
# Medya Kütüphanesine yeni eklenen seçenekler
# ID3v2 tag etiketleri sorunları düzeltmesi
# MP4 dosyaları oynatımındaki düzeltmeler
# Yeni video girdi eklentileri
# ID3 tag düzeltmeleri
# Yeni Modern kabuk eklentileri
# AACPlus Desteği
# SHOUTcast Desteği
# Oynatma listesi güncellemesi ve hazır liste yaratıcısı
# AOl desteği
# Kayıt olmadan da 8X CD yazabilme
# Microsoft WMA çözücüsü
# 200 yeni görsellik
# Birçok ek hata giderilmeleri
Tüm bu güzel özellikleri ile Winamp, hala masaüstümüzün en nadide parçası olmayı sürdürüyor.
Not 1: Winamp aslında ücretsiz bir çalıcıdır. Ancak 19.95$ ödeyip Pro sürümüne yükselttiğinizde:
# Müzik dosyalarınızı MP3 formatına dönüştürebilir
# 48X?e kadar cd yazdırabilirsiniz.
Winrar [Dosya sıkıştırma program'ı Zipli dosyaları açar winzip 'li dosyalarıda ]
Tanıtım:
WinRAR, RAR arşiv yöneticisinin 32-bit Windows sürümüdür. Arşivleri oluşturma, yönetim ve denetimine olanak sağlayan güçlü bir araçtır.
Özellikler :
# RAR ve ZIP 2.0 arşivleri tam olarak desteklenir.
# Çok gelişmiş, orijinal sıkıştırma algoritması
# Metin, ses, grafik, 32-bit ve 64-bit Intel uygulamaları için geliştirilmiş özel sıkıştırma algoritmaları
# Sürükle-Bırak kolaylığı ve sihirbaz özelliği sağlayan kabuk arayüzü
# Komut satırı arayüzü
# RAR olmayan arşiv (7Z, ACE, ARJ, BZ2, CAB, GZ, ISO, JAR, LZH, TAR, UUE, Z) yönetimi
# Katı arşivleme, özellikle çok sayıda küçük dosya veya benzer dosyaların sıkıştırılmasını bilinen diğer yöntemlere göre 10%-50% oranında artırabilir.
# Çoklu cilt arşivler
# Varsayılan veya seçilebilir SFX modüllerini kullanarak kendi açılan arşivlerin (çoklu cilt dahil) oluşturulması
# Fiziksel olarak hasar görmüş arşivlerin kurtarılması
# Çok ciltli arşivlerin eksik parçalarını yeniden yapılandırmaya izin veren kurtarma ciltleri.
# Dosya adlarında Unicode desteği
# Şifreleme, arşiv açıklaması, hata günlüğü gibi diğer hizmet işlevleri.
Yenilikler :
# Yeni hızlı sıkıştırma özelliği ile 4MB yerine 64KB'lık sıkıştırma sözlüğü kullanımı
# Yenilenmiş TAR, GZIP, 7-ZIP ve BZIP2 desteği
# Virüslere karşı daha etkin koruma sağlayan yenilenmiş güvenlik ayarları
# Yeni komut satırı seçenekleri
# Yeni NTFS dosya sistemi komutları ve seçenekleri
# Yenilenmiş arşiv düzenlemesi
# Yeni program kısayolları ile geliştirilmiş sürükle ve bırak desteği
# Bozuk LZH arşivlerini düzeltip okuyabilme seçeneği
# Yeni arşiv tamiri seçenekleri
# Birçok hata giderilmesi ve performans arttırıcı yenilikler
# Yenilenmiş sıkıştırma oranı (özellikle hazır 3.30 arşivlerine dosya eklerken)
# Yenilenmiş ZIP arşivleri onarımı
# ASCII dosya adları ile ilgili bazı düzeltmeler
# Geliştirilmiş ZIP arşivi kurtarması
# Geliştirilmiş güvenlik seçenekleri
[Only Registered Users Can See Links. Click Here To Register...]
hepsi içindedır...........